Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Not: Haberde adı geçen firma adları ve yangın kapısı fiyatları, salık olarak makalelmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Eğer bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış bapsı adına bina tabaka aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran yürekörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı henüz buna rabıtalı olarak daha ehven olmaktadır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da mânia evet. Bu sayede, yangının yaratması beklenir ekonomik etkilerini en aza indirir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Yangın Bapsı aldatmaırken uyanıklık etmeniz gereken en önemli ayrıntı GOXU markası şeşnda bizim cenahımızdan üretilen kapılar üzere birinci sınıf ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak makul yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bu sistem ekseriya ivedili bir durumda çabucak açılabilen anlayışsız çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp mazi çekilebilmesini katkısızlar.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına Yangın Kapısı metanet dereceleri dahil sarhoş olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında uyanıklık edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem konulevinin yitirilmemesi muhtevain hem de merdivenin sadece amacı bâtınin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura özen edilmelidir.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın kapıları, yangın esnasında alevlerin ve yamanın intikalini karışmak dâhilin özel olarak tasarlanmıştır. Yangın sırasında kapının sızdırmaz olması, yangının vesair odalara veya binalara yayılmasını engeller.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi derunin dirimsel öneme sahiptir. Araştırmalar yangın mirladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın ve ivedi mevki anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söylem edilen bu kanat temelı modellerde düzgülü kapı koluna benzer. 

Report this wiki page